העידן הדיגיטלי הביא עמו אינספור שימושים טכנולוגיים פורצי דרך שהפכו לחלק בלתי נפרד משגרת החיים. התקדמות הטכנולוגיה וחיבור המכשירים לרשת נותנים מענה יומיומי לצרכים שלנו בצורה נגישה, מהירה ויעילה הרבה יותר מבעבר, שינוי שיצר מעין תחושה כי השליטה נמצאת תמיד בידיים שלך.
מלבד יתרונות ויעילות הטכנולוגיה, ישנו גם צד אחר, זה שנהוג פחות לדבר עליו, למרות שהוא קיים וחושף אותך לסיכונים ממשיים כמעט בכל רגע נתון.
התקפות הסייבר השתכללו מאד בתקופה האחרונה ומלבד איום כלפי חברות עסקיות, הן מהוות איום גם כלפיך, "המשתמש הפרטי". ריבוי המקרים הוביל למספר רב של דיווחים ממשתמשים פרטיים על פריצות אבטחה, דרישות כופר ונזקי סייבר שחוו ברשת הביתית. כך, המקום שהנך אמור להרגיש בו הכי בטוח, הפך להיות דווקא בעל סיכון גבוה לאירוע סייבר ולנזק כלכלי ואישי כבד.
עקב התגברות איומים אלו, כדאי לעשות מספר פעולות שיצמצמו עד כמה שניתן את פוטנציאל הסיכון והחשיפה לפגיעה. כך למשל, מומלץ לוודא שמכשירי התוכנה שברשותך (מחשב, טלפון סלולרי, אייפד ועוד) עוברים באופן שוטף
עדכונים של מערכות ההפעלה. עדכונים אלו כוללים לרוב שיפור ברמת האבטחה של המכשיר ורכיבי הגנה מתקדמים מפני התקפות סייבר זדוניות. כמו כן, חשוב לוודא שהנך מתקין
תוכנה מוכרת ומאושרת, ולהוריד אותה מהאתר של היצרן.
פעולה נוספת וחשובה שעשויה לצמצם באופן מהותי את הנזק במקרה של אירוע סייבר, בייחוד נוכח מגפת מתקפות הכופר, הינה
גיבוי של החומרים הרגישים והחשובים שלך. פעולה זו יכולה להיעשות באמצעות גיבוי של מכשיר לאחסון נתונים (דיסק און קי) או על גבי שירותי ענן.
מלבד אלו,
החלפת סיסמא מעת לעת (בעיקר בחשבונות הבנק ובאתרים עם מידע רגיש לגביך) והקפדה כי זו תהיה ארוכה וקשה לזיהוי, היא כלל אצבע ותיק למנוע את חשיפתן. בעניין זה, חשוב לוודא שהאתרים בעלי מידע רגיש בהם אתה משתמש, לא מאפשרים כניסה אוטומטית ללא הזנת הסיסמא. צעד נוסף לשמירה על רמת אבטחה גבוהה הינו
הימנעות מאפשרות גישה למחשב מרחוק. פעולה זו פירושה השתלטות על המכשיר תוך נטרול הרכיב האבטחתי. גם שימוש ברשת אלחוטית (WiFi) ציבורית כרוכה בהסרת חלק מאבטחת המכשיר שלך ועלולה לשמש כפרצה הקוראת לגנב.
השימוש התדיר בדואר אלקטרוני הוביל לכך שהאקרים רבים נעזרים גם בו כמלכודת. הם שולחים כביכול מייל תמים מגורם כזה או אחר, עם פיתוי ללחוץ על הקישור המצורף (פעולה המכונה "פישינג"), אלא שהלחיצה עליו בעצם נותנת גישה מלאה למחשב וכך גם לנתונים, לקבצים ולפרטים הרגישים ביותר שלך.
יישום כללי השימוש בדואר, כדוגמת הימנעות מהורדה של קבצים לא מזוהים ומחיקת מיילים ממקורות לא ידועים, הינם חשובים ביותר לשמירה על אבטחת המידע שברשותך.
נוסף על כך, ישנן
תוכנות אנטי-וירוס רבות המוצעות ברחבי הרשת (בהרבה מהמקרים גם ללא עלות) להגברת רמת אבטחת המידע ולהגנה מפני התקפות סייבר. חשוב לוודא לפני התקנה כי מדובר בתוכנה אמינה שתגן כראוי מפני איום בשעת הצורך.
צעדים אלו הם חלק מהניסיון להגן על הבית שלך מפני איומי סייבר, אלא שהם כמובן לא מספקים מענה מלא.
הצורך למעטפת הגנה מקיפה מהאיום, הוליד לאחרונה שירות חדש בעולם ביטוחי הדירות בישראל – איילון סייבר Living. הביטוח הדיגיטלי החדש והראשון בישראל מפני איומי סייבר, הוא תוצר של שימוש באמצעי ההגנה המתקדמים ביותר וההבנה כי בעולם של התעצמות מגמת הרכישות המקוונות וכאשר כל הפרטים האישיים שלך, כמו גם רוב המכשירים, נתמכים ונמצאים ברשת האינטרנט - הם חשופים למתקפות סייבר ולנזק משמעותי.
האמור אינו מהווה המלצה או ייעוץ. בכפוף לתנאי הפוליסה, הכיסוי וסייגיהם.